Over mij

Hallo allemaal,

Mijn naam is Liesbeth Van Vlasselaer en ik studeerde psychologie aan de KULeuven met specialisatie kinderen en en jongeren. Tijdens mijn studie deed ik onderzoek naar Hoog Sensitiviteit bij kinderen en jongeren. Ik heb steeds als kinderpsycholoog gewerkt. Eerst met opdrachten in andere praktijken en daarna startte ik mijn eigen praktijk te Boutersem.

In de praktijk te Boutersem zijn ouders, kinderen en jongeren welkom om hun verhaal te vertellen. Eerst bied ik een luisterend oor aan tijdens een verkennend gesprek. Tijdens dit gesprek gaan we samen op zoek naar de sterktes van het gezin/kind en naar de werkpunten die we zullen aanpakken. Vervolgens spreken we een begeleidingstraject af.

Hoe we te werk zullen gaan, hangt van jullie vragen af. Soms gaan we voornamelijk via individuele gesprekken werken, andere keren zullen we via tekenopdrachten inzicht krijgen in de problematiek. Ik vind het ook belangrijk om de omgeving van een kind te betrekken. Dit wil zeggen dat er nauw samengewerkt wordt met scholen, logopedisten, kinesisten, of andere betrokken hulpverleners.

Schermafbeelding 2017-10-03 om 20.08.41